Over ons

  

Van Wenskaartenmakerij tot Kookwinkel en Atelier.

In oktober 2000 is Tinks geboren uit de behoefte van een aantal jonge cliënten van SWZ om zo gewoon mogelijk aan het werk te gaan:
Een bedrijf dat midden in de maatschappij zou staan.
Wenskaartenmakerij Tinks kreeg haar eerste ruimte in het hoofdgebouw van VLG te Rosmalen.
Vanwege pril succes en met steun van VLG (later SWZ) kon Tinks in mei 2004, samen met de borduurgroep uit Schijndel, haar intrek nemen in een mooi pand aan de Stationsstraat in Boxtel.
 
Galerie Atelier Tinks ontwikkelde zich tot een zeer geliefde cadeau-winkel met een mooie mix van ingekochte verrassende cadeau's en op professioneel niveau vervaardigde producten uit eigen atelier.
We kregen mooie opdrachten van PWC, VDL, Centrum van Jeugd en Gezin, Cello en nog veel meer interessante leuke klanten.
Kregen vertrouwen van Boxtel en omgeving en waren geliefd; een cadeau van Tinks was het leukste dat je geven kon! Origineel, verrassend, hartstikke leuk en nergens anders te koop. Bovendien ook nog eens verpakt tot een écht cadeau.
We ontwikkelden, naar aanleiding van onze schilderijen o.a. 2 kaartlijnen, keramiek en een calender die we door heel Nederland verkochten.
 
In 2015 werd de WMO van kracht en besloot SWZ een nieuwe locatie voor ons te zoeken in het centrum van haar verzorgingsgebied.
Veghel was een logische keus en de Proeffabriek een buitenkans!
Weg uit de vertrouwde winkelstraat en op naar een nieuwe manier van werken. Onderdeel van een groter geheel.
De kans voor onze cliënten om desgewenst bij de ons omringende ondernemrs aan de slag te gaan.
 
We voelen ons zeer welkom en op ons gemak en zitten boordevol plannen!
Volg ons hier op onze website en op Facebook!
Zo blijf je op de hoogte van onze ontwikkeling en kun je meegenieten van veel moois! 
Lees hieronder verder!
 
 
Tinks is bijzonder. Tinks is een Kookwinkel Galerie en Atelier in één. Tinks is ook een Maatschappelijke Onderneming; een Leerwerkbedrijf. Tinks maakt onderdeel uit van Stichting SWZ. Een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. Bij Tinks werken cliënten/kwetsbare burgers met een meer dan gemiddelde afstand tot de arbeidsmarkt. Onze mensen werken in het atelier en de winkel, doen de administratie of werken bij de andere ondernemers van de Proeffabriek.
 

 

 © Kookkunst Tinks 2018
Webdesign door Duxa.nl